Essence - Ola Rio oogschaduw palette

Het is al een tijdje dat ik geen producten meer heb gekocht van het merk Essence. Dit omdat de producten niet echt voldeden aan mijn verwachtingen. Of de kwaliteit was niet goed, of de producten waren niet echt mijn ding. 

Nu had ik bij Kruidvat enkele dingen nodig die ik online bestelde en daar zag ik deze palette met de naam Ola Rio staan. Er waren meerdere van deze soort palletjes, maar deze kleurenmix sprak mij het meeste aan en omdat ik toch niet zeker zou zijn van de kwaliteit besloot ik om er slechts één te bestellen om te proberen. Buiten vroeger zijn de prijzen ook wat omhoog gegaan, want voor dit palletje betaalde ik €6,99. Voor die prijs mocht de kwaliteit dan ook wat beter zijn. Of het zo is, dat zien jullie verder in het artikel. Ik werd alvast erg benieuwd naar dit palletje en dit kwam mede door de verpakking.


Het palletje heeft op de voorzijde een prachtige afbeelding. Dit soort verpakkingen trekken mensen nu éénmaal aan. Ook is werd er meteen door aangetrokken. Aan de binnenkant loopt de tekening een deel door aan de handige spiegel die de palette heeft, wat ook erg mooi is.

Verder zitten er 9 verschillende oogschaduwkleuren in de palette. Het enige wat jammer is, is dat ze de ruimte niet echt optimaal hebben gebruikt. Er kon gerust nog een oogschaduw in de palette bij gezeten hebben. Wat ik mis in de palette is een soort matte taupe kleur om als overgangskleur te gebruiken. De enige matte donkere tint in de palette is de donkerbruine kleur. Er mocht wel een lichtere kleur in hebben gezeten want deze is te donker om als overgangskleur te gebruiken. De andere 2 matte tinten hebben een witte en beige tint, die ook veel te licht zijn daarvoor.

Verder hebben 6 van de 9 tinten een shimmery finish. Wat niet erg handig is als je matte tinten wil gebruiken als crease kleuren. Als alle tinten een shimmery finish hebben, kijkt je oogkleur één soort glitter op je ogen wat ook niet echt mooi is.


De matte tinten hebben wel wat kickback wanneer ik ze probeer op te nemen met een kwast, maar na even je kwast af te tikken is dit al verholpen. Verder presteren de oogschaduws wel goed als je ze aanbrengt.

De shimmery kleuren breng je best al deppend met je vinger aan op je oogleden, dan zien ze er meer gepigmenteerd uit en hechten ze ook beter aan het ooglid. Hieronder vindt je de swatches terug, de oogschaduws hebben geen namen, wat jammer is. Deze konden ze makkelijk aan de binnenkant van de palette hebben gedrukt.



De ooglook die ik met de palette maakte is vrij simpel, maar aangezien er niet veel matte tinten in de palette zaten had ik ook niet echt veel opties. Je kan een mooie look met deze oogschaduws maken, maar de keuze is wel beperkt.





Een wauw-factor heeft de palette niet en het is ook niet een palette dat je moet hebben, maar het is wel een palletje dat werkt. De prijs mochten ze wel wat aan de lagere kant gehouden hebben want €6,99 vindt ik wel nog wat veel. ik denk dat €2 minder al een betere prijs zou zijn geweest. Voor deze prijs geef ik liever een paar euro meer uit dat ik een Revolution palletje kan kopen.

Wat vinden jullie?

xx Kimberley

Reacties

Populaire posts van deze blog

Empties/Opgemaakt April 2020

Hema - B.A.E. collectie shoplog + Review

Wet 'n Wild - Coloricon Eyeshadow Palettes (nieuwe formule)