Colourpop - Sol palette

Colourpop brengt de ene nieuwe collectie na de andere uit en soms is het moeilijk om nog te kunnen volgen. Elke week zie ik wel iets nieuws passeren, en hoewel ik al elke kleur heb in mijn collectie die er maar bestaat, toch wordt ik elke keer opnieuw gelokt met hun nieuwe producten en kan ik het ook niet laten om ze te bestellen.

Zo zag dit Sol  oogschaduw palletje er heel aantrekkelijk uit omdat ik enorm fan ben van warme kleuren de laatste tijd, met name rode tinten. Ook is er een palletje verkrijgbaar met de naam Mar, maar deze bevat allemaal blauw- en bruintinten die ik bijna nooit draag, vooral de blauwe tinten.


Het palletje komt in deze mooie rood/witte kartonnen verpakking en ziet er meteen heel erg leuk uit. Op de achterzijde van de kartonnen verpakking vindt je alvast de namen terug.


Het palletje zelf heeft een mooie witte verpakking met glanzende, gouden opschrift wat er heel klassevol uitziet, maar door de tekening ziet het er toch wat speelser uit. Het palletje heeft een handig klein formaat en is ideaal om mee te reizen en in je tas te stoppen.



Er zitten in totaal 9 verschillende kleuren in het doosje en je krijgt er ook een handige spiegel bij. Jammer genoeg staan de namen niet in de palette zelf, enkel op de achterzijde.


Van de 9 kleuren zitten er slechts 4 in de palette die mat zijn, de overige tinten hebben een metallic finish. Wat fijn is, is dat er zeker 2 matte kleuren kunnen dienen als overgangskleur en dat ze niet allemaal een metallic finish hebben.


Ik heb heel wat Colourpop palettes in mijn collectie liggen, en één voor één zijn ze goed gepigmenteerd, de metallic kleuren al wat meer dan de andere, maar dit is bijna bij iedere palette van andere merken ook het geval.

De kleuren blenden makkelijk met elkaar en brengen ook mooi aan op de ogen. Ook de metallics brengen mooi aan op de ogen, maar voor de intensiteit breng je ze beter nat aan of met je vingertoppen, dan komen ze pas mooi tot hun recht.

De kleuren variëren van felle oranje tinten, naar roze- en kopertinten, helemaal mijn ding! Ik kon deze dan ook niet laten liggen. Hieronder vindt je de swatches terug...

New Digs/ Anthem/ Dynamite/ Hotel/ Motel*/ B+B/ Floaties*/ooo*/ Unwind



Op het palletje staat er bij de kleuren Floaties , Motel, ooo een * met de tekst "Not intended for use in the immediate eye area", let er dus op dat je deze niet te dicht bij je oog aanbrengt. Waarom ze dan zulke tinten in een palette steken die bedoeld is als oogschaduw die gevaarlijk kan zijn als je deze te dicht aanbrengt is mij dan ook weer een raadsel... Niet echt slim om dit ook in het klein op je palette te zetten, want 9/10 lezen mensen dit toch niet als ze enthousiast zijn om hun nieuwe palette uit te testen.

Met de palette maakte ik volgende ooglook... Aangezien er 3 tinten niet in de dichte nabijheid van mijn oog mogen komen, heb je dan ook niet veel keuze meer om een 'safe' ooglook te maken. Mocht ik dit op voorhand geweten hebben, had ik daarom ook het palletje links laten liggen. Het geeft niet echt het gevoel dat je 'veilig' je make-up kan aanbrengen.




Het is een tof palletje, maar om de redenen van de 'veiligheid' zou ik hem niet opnieuw aanschaffen. Dit palletje kostte $12. Ik bestelde deze mee met een vriendin via de site van Colourpop zelf.

Wat vinden jullie van dit palletje?

xx Kimberley

Reacties

Jessica J. zei…
Oh, maak je geen zorgen over de veiligheid, hoor! Mariska van Matte & Shimmer heeft hierover eens een artikel geschreven. Die veiligheidswaarschuwing staat er omdat sommige kleuren pressed pigments zijn en geen pressed eyeshadows. Het betekent in feite gewoon dat die intens gepigmenteerde kleuren je oogleden kunnen stainen, maar verder is er niets aan de hand! 😃

Populaire posts van deze blog

Empties/Opgemaakt April 2020

Hema - B.A.E. collectie shoplog + Review

Wet 'n Wild - Coloricon Eyeshadow Palettes (nieuwe formule)