Book review #1

Allereerst wil ik jullie een gelukkig 2019 wensen! Voor mijzelf was het jammer genoeg niet zo leuk aangezien ik tussen oud en nieuw met de griep in bed heb gelegen. Voor feesten had ik jammer genoeg geen fut genoeg. Wel heb ik heel veel gelezen als tijdverdrijf tussen het slapen door.

Ik ben de laatste tijd weer helemaal verslaafd geraakt aan boeken lezen. Vooral in het najaar lees ik meer dan in de zomer omdat ik dan ook meer binnen zit. Het leek mij dan ook leuk om voortaan ook boek reviews aan jullie te laten zien. 

Ik heb er net 4 uitgelezen en deze ga ik vandaag met jullie delen! Ik lees voornamelijk spannende boeken zoals moordzaken en dergelijke. Als je ook van deze genre houdt, dan ben je hier zeker en vast aan het goede adres maar er zullen ook nog veel andere genres volgen! 


Preston & Child - De Gruwelkamer

Het verhaal: 

In Manhattan wordt een gruwelijke ontdekking gedaan: een ondergronds knekelhuis met de botten van tientallen slachtoffers.

De moorden blijken rond 1880 gepleegd te zijn door een persoon. Deze seriemoordenaar had een obsessie met het verlengen van zijn eigen levensduur.

Als na een krantenartikel over de oude moorden vrijwel identieke nieuwe moorden worden gepleegd, breekt er paniek uit in New York. FBI-agent Pendergast, journalist Bill Smithback en archeologe Nora Kelly proberen de identiteit van de moordenaar te achterhalen... voordat ze de volgende slachtoffers worden.

Mijn score: 4/5

Veel geschiedenis feiten in dit boek te vinden die heel erg gedetailleerd en goed verwerkt zijn in het verhaal. Ook een spannende achtervolging en onverwacht plottwist maken dit boek zeker en vast een aanrader!


Ursula Poznanski - Vijf

Het verhaal:

In de vroege ochtendmist wordt in een weiland het lichaam van een vrouw gevonden. Ze is vermoord, en op haar voetzolen zijn coördinaten getatoeëerd. Bij die aangegeven plek wordt een andere macabere vondst gedaan: een in plastic verpakte hand en een raadsel met nieuwe coördinaten.

Rechercheur Beatrice Kaspary en haar collega Florin Wenninger krijgen de opdracht op zoek te gaan naar de moordenaar, maar kunnen slechts het door de dader uitgezette spoor volgen. Dan worden ook de door hen verhoorde getuigen vermoord, en lijkt de cirkel zich te sluiten. Wie volgt wie, en waarom?

Mijn Score: 4/5

Heel erg goed geschreven boek en leuk om het mee te helpen ontrafelen. Ik heb het einde niet kunnen raden en dit is hoe het spannend wordt gehouden. Zeker een aanrader dit!


Wulf Dorn - Fobie

Het Verhaal:

Sarah Bridgewater wordt wakker als ze haar man hoort thuiskomen van een zakenreis. De man die ze in haar keuken aantreft is echter niet Steven Bridgewater. Hij is gekomen in Stevens auto. Hij heeft Stevens koffer bij, draagt zijn kleding, doordrenkt met bloed. Deze verwarde vreemdeling is de enige die Sarah kan vertellen waar haar echtgenoot is - ware het niet dat hij volhoudt dat hij Steven is.

De politie staat voor een raadsel. Elk spoor loopt dood en psychologisch onderzoek levert niks op. Sarah vraagt psychiater Mark Behrendt de vreemdeling te onderzoeken. Om Stevens leven te kunnen redden zal hij diep in de ziel van een een zeer getroebleerde man moeten graven. En de tijd dringt...

Mijn Score: 3/5:

Dit boek start veelbelovend maar vrij snel in het verhaal is het duidelijk wat er aan de hand is en zo neemt de spanning wat af. Ook is het einde wat vaag geleverd. Ook is het boek vrij simpel en sober geschreven.


Lars Kepler - Getuige

Het Verhaal:

Wanneer er een vreselijke moord plaatsvindt in een meisjesinstituut, besluit spiritueel medium Flora haar diensten aan te bieden aan de politie. Maar die zit niet op haar te wachten. Het onderzoek verloopt voorspoedig wanneer blijkt dat een van de meisjes van het instituut is weggelopen in de nacht van de moord.

Maar inspecteur Joona Linna blijft staren naar het lichaam van het dode meisje. Zij heeft haar ogen voor haar ogen gevouwen, alsof ze verstoppertje speelt. Dan ziet Joona dat er onder de nagel van haar wijsvinger een splinter zit, bloedrood als een robijn.

Door deze ontdekking komt het onderzoek in een maalstroom vol gewelddadige en onverwachte wendingen.

Mijn Score: 4/5

Een spannend boek met op het laatste een leuke plottwist en spannend einde. Heel erg leuk book om te lezen en zeker en vast een boek dat ik niet snel opzij legde!


Hebben jullie aanraders? Laat ze zeker achter in de comments!

xx Kimberley

Reacties

Populaire posts van deze blog

Empties/Opgemaakt April 2020

Hema - B.A.E. collectie shoplog + Review

Wet 'n Wild - Coloricon Eyeshadow Palettes (nieuwe formule)