Essence - My Glow Passion Blush & Highlighter

Ik heb het merk Essence de laatste paar jaren wat achteruit geschoven omdat ik hun producten nooit echt wat vondt. In dat opzicht heeft het budgetmerk Catrice altijd een paar stappen voorop gelopen. Hun producten werden beter van kwaliteit, hun verpakkingen werden mooier en er beter uitzien, terwijl Essence altijd zo basic mogelijk bleef. Ze hadden saaie verpakkingen en de kwaliteit was ook maar matig.

Nu was ik online bij Kruidvat aan het shoppen en zag ik enkele productjes die ik wel een kans wou geven om te proberen. Ik was ook benieuwd of het merk er ook al wat op vooruit is gegaan de laatste tijd. Twee van de productjes die ik aan mijn winkelmandje toevoegde, zijn deze My Glow Passion Blush & Highlighter


Het eerste wat mij opviel is de kleur die ze gebruikt hebben voor de verpakkingen. Op het eerste zicht zou je denken dat het gaat om een bronzer en blush aan gezien de producten om een bruine en roze verpakking hebben. Maar hier heeft de blush een bruine verpakking en de highlighter een roze kleur. Dit kan wel wat verwarrend zijn naar de klant toe.

Verder hebben de productjes een leuke tinnen verpakking. Het is eens iets anders dan de kunststoffen verpakking, maar veel mensen gaan dit soort verpakkingen wat 'kinderachtig' vinden aangezien ze in een hartjesvorm komen. Het is schattig, maar het is niet voor iedereen weggelegd.

My Glow Passion Blush

Toen ik het doosje van de blush opendeed schrok ik wat. Deze blush is enorm donker van kleur en zou je eerder als bronzer aanzien. Ook is het product niet mat, maar heeft deze een metallic finish. Je zou deze eerder als blush topper gebruiken, maar alsnog zou je denken dat deze erg donker voor een heel erg lichte huidskleur zoals de mijne.



Zoals je kan zien een erg donkere kleur op mijn bleke huid.


Toch besloot ik om deze blush heel erg lichtjes aan te brengen en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was. De blush geeft een mooie kleur en kan ook heel goed als bronzer gebruikt worden. Ook al heeft hij een metallic finish, éénmaal op de wangen aangebracht vallen die kleine shimmer deeltjes niet eens op.


Zo zie je maar dat je een product niet op het uiterlijk mag beoordelen, maar je ze zeker op alle manieren moet uitproberen. Ook kan je producten op een andere manier gebruiken. Mocht deze niet mijn kleur zijn geweest kan ik deze nog altijd als oogschaduw kleur gebruiken. 

My Glow Passion Highlighter

De highlighter heeft dan weer een roze doosje maar op het eerste zicht ziet de highlighter er meer wit uit dan roze.



Wanneer ik de highlighter swatchte snapte ik meteen waarom deze een roze buitenste verpakking heeft. Deze highlighter heeft namelijk een duochrome finish met een roze glans erin. Deze soort highlighters zijn niet zo mijn ding qua finish. Geef mij maar liever een normale "witte" highlighter.


Je kan deze subtiel aanbrengen of niet opbouwen voor een intens resultaat. Ook deze is enorm goed gepigmenteerd, net zoals de blush. Ook kreeg ik bij beide producten geen fallout wanneer ik deze probeerde op te nemen met mijn kwast.


Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. De laatste tijd weet Essence zich weer een beetje te herpakken en zijn hun producten fijn van kwaliteit. Hopelijk blijft dit in stijgende lijn gaan! Benieuwd naar deze producten? Je kan ze online vinden voor €2,89 per stuk.

xx Kimberley

Reacties

Populaire posts van deze blog

Empties/Opgemaakt April 2020

Hema - B.A.E. collectie shoplog + Review

Wet 'n Wild - Coloricon Eyeshadow Palettes (nieuwe formule)