Dermacol - Make-up Cover Foundation

Al jarenlang hoor ik iedereen vol lof zeggen dat de foundation van Dermacol (Make-up cover foundation) is dit de meest extreem dekkende en waterproof foundation met matte finish ter wereld. Deze bedekt zelf volledig tattoo's en laat pigmentvlekjes, acné en blauwe plekken verdwijnen! De formule was origineel ontworpen door Barrandov Film Studios in Praag voor professionele make-up artists en werd dan ook veelvuldig verkocht in Hollywood. Ook nu nog is deze populair bij de sterren in Hollywood en wordt ook vaak gebruikt bij professionele foto- en videoshoots. 

De foundation bevat 50% pigment, waardoor je geen enkele imperfectie meer ziet op de huid. Dat is toch wat ze zeggen althans! Ik ga het vandaag voor jullie uittesten en ik ben er zelf heel erg benieuwd naar. Ook is het product hypoallergeen, waterproof, bevat SPF30 en is ook nog eens geschikt voor alle huidtypes. 

Ook de kleuren die verkrijgbaar zijn, zijn enorm. Er is zeker wel een foundation die er voor jou zal tussenzitten. Ik koos voor de kleur 207, de lichtste kleur die er is. De kleur 207 is voor een zeer lichte huidskleur met een roze ondertoon. 


De foundation komt in een fijne knijptube, wat ook nog eens hygiënisch is, en heeft een glitter verpakking. Simpel, maar het gaat hem deze keer om de inhoud en niet op de verpakking.


De textuur van de foundation is erg dik en zwaar. Als je niet van enorm dekkende foundations houdt, dan kan je deze al zeker en vast links laten liggen. De dekking is extreem en je hebt slechts een heel klein beetje nodig om al een groot oppervlak te bedekken.


Op de huid voelt hij aan als een dikke zalf en je zal wel wat tijd nodig hebben om deze mooi in de huid te werken. Aangezien het ook een matte foundation is, breng je hem best aan met een vochtige beautyblender zodat je hem wat makkelijker kan verspreiden. Het voordeel dan weer aan de dikke textuur is dat je er weinig van nodig hebt en het product dan dus ook langer meegaat.



Geen make-up 

Dekken doet deze foundation als geen ander en roodheden verstopt deze ook net zoals kleine vlekjes, enz... Maar wanneer je deze aanbrengt en je hebt last van onderhuidse acné valt deze foundation heel erg op en worden deze bultjes dan ook nog eens geaccentueerd. Ook voor meiden met een droge huid is deze zeker niet aan te raden aangezien de velletjes en droge plekjes ook zullen opvallen op deze manier. Qua dekking en dergelijke is deze inderdaad een topper!

Op mijn huid ziet hij er jammer genoeg cakey uit en complimenteert hij mijn huid zeker en vast niet. Hij is wel langhoudend en blijft de hele dag op zijn plek zitten.






Deze foundation is meer bedoeld voor toneelspelers, filmactrices enz... en daar is hij zeker en vast geschikt voor, maar voor alledaagse foundation is dit zeker niet mijn ding. Je kan deze foundation vinden bij Boozyshop voor €17,95 per stuk, wat nog redelijk betaalbaar is voor zulk een welbekend product. En hij is ook nog eens dierproefvrij!

xx Kimberley

Reacties

Populaire posts van deze blog

Empties/Opgemaakt April 2020

Hema - B.A.E. collectie shoplog + Review

Wet 'n Wild - Coloricon Eyeshadow Palettes (nieuwe formule)