City Color - Barely Exposed

Ik vind het altijd leuk om nieuwe merken uit te proberen en wanneer deze merken ook mooie palettes uitbrengen, ben ik meteen verkocht. Ik zag deze make-up palette van het merk City Color in de webshop van Boozyshop te koop staan en aangezien ik toch een bestelling ging plaatsen, ging deze ook het winkelmandje in. 

Het is de eerste keer dat ik een product van dit merk probeer, dus ik ben er wel benieuwd naar. De palette die ik kocht heet de City Color - Barely Exposed palette en is hier te koop. 


Laten we beginnen bij de verpakking. De palette ziet er niet zo heel speciaal uit maar heeft wel een ander uitzicht als de meeste verpakkingen. Deze heeft namelijk 4 kleine doorzichtige venstertjes zodat je de kleurtjes wat kan zien zitten. Handig als je op zoek bent naar een kleurtje in je collectie.

De palette heeft een bruine kleur met gouden letters op de voorkant met de naam erop. De palette is gemaakt uit plastic en is wel stevig, maar oogt er wel wat goedkoop uit. Ik heb al mooiere verpakkingen gezien voor minder geld. Maar goed, het gaan om de binnenkant!


Wanneer ik de palette openmaak zie ik 12 verschillende oogschaduwkleurtjes tevoorschijn komen. Er zitten zowel nude kleuren, koper kleuren, bruin- en grijstinten in de palette met zowel matte als shimmer en metallic finish waarmee je zowel een look voor overdag als een avondlook kan mee maken! Een ideale palette voor onderweg. Maar is de kwaliteit wel goed? Laten we even kijken...


Op mijn arm zie je een aantal verschillende swatches van zowel de lichte als donkere kleuren. Veel matte kleuren zitten er niet in, ik tel er maar 2 in de palette. Jammer genoeg zit er geen matte highlighter kleur in de palette, wel een shimmer highlighter, maar deze is roze, niet wit.

De 2 matte kleurtjes die erin zitten geven bijna geen kleur af. De shimmer en metallic kleurtjes hebben dan wel weer veel pigmentatie zoals je kan zien. Aangezien er maar 2 matte kleuren inzitten die niet gepigmenteerd zijn is het een goede bruikbare palette. Mochten er wat meer matte kleuren in gezeten hebben was het niet echt de moeite geweest om deze palette aan te schaffen. De meerderheid aan shimmer kleuren heeft dus de kwaliteit van de palette verhoogt.


Wanneer ik de kleuren swatch, merk ik dat de kleuren snel brokkelen in de palette en redelijk wat fallout hebben. Tik dus je kwast goed af vooraleer je de oogschaduw aanbrengt. Op de foto's kan je de fallout ook nog zien nadat ik de swatch heb gezet.


Mijn mening is een beetje verdeeld over dit product. Er valt mee te werken, maar ik heb betere palettes in mijn collectie die beter zijn, geen fallout hebben en goedkoper zijn! Als ik eerlijk ben, zou ik jullie eerder de Sleek palettes aanraden. Deze hebben een super pigmentatie, hebben geen fallout en kosten maar €9,99, terwijl deze palette €11,99 heeft gekost. Ik zou deze niet snel opnieuw kopen omwille van deze reden.

Nog een leuk detail: Dit merk is dierenproef vrij! Voor wie de ingrediëntenlijst interessant vindt, deze vindt je hieronder.

Ingrediënten : Talc, Mica, Petrolatum, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Polybutene, Methylparaben, Propylparaben, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Iron Oxides (CI 77491). May Contain (+/-): (CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). Talc, Mica, Petrolatum, Mineral Oil (Paraffinum Liquidum), Polybutene, Synthetic Fluorphlogopite, Methylparaben, Propylparaben, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, (CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891). 

xx Kimberley

Reacties

Unknown zei…
Mooie kleuren, alleen jammer dat te poederig zijn :)
X

Populaire posts van deze blog

Empties/Opgemaakt April 2020

Hema - B.A.E. collectie shoplog + Review

Wet 'n Wild - Coloricon Eyeshadow Palettes (nieuwe formule)