Morphe x James Charles - Artistry Eyeshadow palette

Er is nog nooit een palette geweest die ik zo graag in mijn collectie wou hebben als deze Artistry palette, die een samenwerking is tussen Morphe en You Tuber James Charles, die al heel wat miljoenen volgers op de teller heeft. Voor iemand die slechts 19 is, is dit een geweldige prestatie.

Begin november kwam deze palette uit en was al meteen uitverkocht. De dag van vandaag is deze al enkele keren uitverkocht geweest, maar ik kon deze onlangs toch bemachtigen via de Britse webshop van Morphe. Wanneer ik dit schrijf is deze alweer uitverkocht, je schrijft je best in via hun mailinglijst, dan ben je zeker dat je een mailtje krijgt zodra deze weer in stock is. Naast deze palette bracht hij ook een bijhorende kwastenset uit, maar ik heb al kwasten genoeg, daarom heb ik ze niet aangeschaft.


De palette komt in een witte, kartonnen verpakking, met daarop een afbeelding van James Charles, met één van zijn vele prachtige ooglooks die hij heeft gemaakt. Ook staat de palette voor een kleurrijke ervaring, die ook terug te zien is in zijn ooglook.

Zijn visie achter deze palette is dan ook dat hij een palette wou creëren waarmee je elke look kan maken die je maar wilt. Van een naturelle look tot een kleurrijke ervaring, deze palette is voor alles geschikt. Voor iemand die nog niet veel palettes heeft is deze perfect, maar ook make-up artists zullen deze palette zeker en vast onmisbaar vinden in hun kit.


De palette zelf komt in een platte, kartonnen verpakking met magnetische sluiting in een matzwarte kleur. Het logo van Morphe x James Charles heeft dan weer een glanzende finish. Het ziet er simpel maar chique uit. Het is wel een verpakking die ongewenste vingerafdrukken aantrekt jammer genoeg. Het duurt niet lang eer de verpakking is besmeurd, wat wel jammer is.

Ook ligt er een plastic folie over de oogschaduws heen met de namen, wel jammer dat deze niet in de palette zelf zijn gedrukt.





De palette bevat 39 verschillende oogschaduwkleuren. Elke getalenteerde make-up artist gebruikte al de regenbooglooks om deze palette te tonen, maar ik wou eens de andere weg opgaan en eens een donkerdere look maken dan dat ik gewoon ben. Ik ging voor een smokey look met een paarse toets en ik ben best tevreden over het resultaat hoewel ik het niet gewoon ben om zulke looks te dragen.


Veel van de kleuren zijn gewone losse pigmenten, die anders werken dan gewone oogschaduws. Hierdoor was er in het begin heel wat heisa! Velen zeiden dat de palette niet goed was en niet goed werkte, maar James legde uit in een You Tube filmpje dat dit was omdat ze de palette verkeerd gebruikten.

De bedoeling is om ze anders aan te brengen dan gewone oogschaduws. Ook de basis waarop je ze aanbrengt moet passen. Je gebruikt hiervoor best een oogschaduw primer en geen concealer, wat de meesten wel hebben gedaan. Ook stainen (vlekken) veel felle kleuren op de oogleden aangezien het pigmenten zijn, en geen oogschaduws. Let daar dus ook mee op!


Hieronder swatchte ik enkele kleuren uit de palette. De ene kleur is al wat meer gepigmenteerder dan de andere, maar het is de basis waarover je ze aanbrengt is hetgeen wat telt. Ze blenden makkelijk op de oogleden en met elkaar. Echt een prachtige oogschaduwpalette.


Qua ooglook gebruikte ik niet de vrolijke kleurtjes, maar deze paarse tinten om een gekleurde smokey look te maken.





Ik betaalde €43 voor de palette wat helemaal niet veel is, vooral voor de vele oogschaduws die in de palette zitten. Wanneer je deze in je bezit hebt, heb je bijna geen andere palette meer nodig! Het is zeker en vast een musthave die geen miskoop zal zijn!

xx Kimberley

Reacties

Jessica J. zei…
Ik heb ook al naar dit palette gekeken, maar ik dénk dat het voor mij een klein beetje te spannend is. Veel van deze kleuren zou ik totaal niet gebruiken. Het Morphe x Jaclyn Hill palette is dan meer iets voor mij!

Populaire posts van deze blog

Empties/Opgemaakt April 2020

Hema - B.A.E. collectie shoplog + Review

Wet 'n Wild - Coloricon Eyeshadow Palettes (nieuwe formule)