Opmaken met producten van Lottie Londen - Shoplog & Review

Vandaag wil ik jullie kennis laten maken met het merk Lottie London, een Engels merk die al een paar jaar bestaat maar die vooral begon met nagellak en accessoires zoals nagelvijlen, spiegeltjes enz...

Ook voor mij is dit merk tot op vandaag nog onbekend en daar wil ik graag verandering in brengen door enkele producten te testen. Bij sommige Kruidvat filialen kan je deze producten in de rekken vinden, maar mijn lokale Kruidvat heeft dit merk niet, daarom heb ik alles online besteld en in mijn filiaal laten leveren, wat trouwens erg handig is! Na 1 dag had ik de producten al binnen!


Ik kocht van dit merk 5 verschillende producten die mij wel aanspraken en die ik graag wou testen. Ben je benieuwd naar de productjes, lees dan hieronder verder...

Het eerste product dat ik kocht is deze oogschaduw palette met de naam Shadow Swatch en ik koos voor de palette met de naam The Rusts (roestkleurige palette dus). Er zijn nog meerdere kleurenvarianten beschikbaar maar ik hield het bij één palette voorlopig om ze eerst te kunnen uittesten.


In de palette zitten er 12 verschillende oogschaduwkleuren waarvan er slechts 5 een matte finish hebben. De overige kleuren hebben een mooie glans en zien er samen ook mooi uit in de palette. Een mooie mix van natuurlijke tinten. Als je nog geen palettes hebt die lijken op de Urban Decay - Naked palettes, dan is deze zeker en vast een dupe.


De verpakking van de palette is vrij simpel en doorzichtig met een leuke print op de voorzijde, maar heeft niet echt een wauw-effect. Toch ziet het er redelijk leuk uit voor een budgetmerk. Verder zit er ook nog een dubbelzijdige oogschaduwkwast in de palette, maar kwastjes zoals dit gebruik ik nooit en gaan regelrecht de vuilnisbak in. Alhoewel de palette van kunststof is gemaakt, is deze toch dik en stevig en zal deze niet zomaar kapot gaan, wat wel een pluspunt is.


Ik moet zeggen dat ik op het eerste moment niet echt veel verwachtte van dit merk, maar toen ik de kleuren begon te swatchen werd ik meteen aangenaam verrast. De kleurtjes hebben een geweldig goede pigmentatie, vooral voor een budgetmerk als dit. Heel erg fijn!


De oogschaduws hebben een zachte textuur, maar hebben bijna geen fallout als ik ze opneem met mijn kwast. Ook blenden ze mooi in de huid en met elkaar. Ook op de ogen komt de pigmentatie goed tot zijn recht.

Ik ben echt heel erg tevreden met deze palette en ga zeker nog eens de andere palettes bekijken wanneer ik nog eens online zou bestellen.





De palette kost €9,99, een erg schappelijke prijs voor deze palette. Zeker en vast zijn geld waard! Deze is hier verkrijgbaar. 

Verder kocht ik ook deze Selfie Ready Matte Foundation waar ik erg benieuwd naar was. Ik heb een droge huid, dus normaal gezien is een matte foundation geen match voor mijn huidtype, maar ik heb het toch maar geprobeerd. Ik kocht deze in de lichtste kleur Ivory.

De verpakking ziet er opnieuw simpel uit, maar het heeft wel iets schattigs. De verpakking geeft mij een beetje de vibes dat dit een merk is voor tienermeiden.


De foundation is gemaakt op waterbasis en is verrijkt met vitamine C die ervoor zorgt dat de huid perfect egaal wordt. Hij heeft een lichtgewicht formule en geeft een mooie natuurlijke look aan de huid.


De lichtste kleur is perfect voor mijn erg bleke huidskleur, waar ik aangenaam verrast door was, want meestal zijn zelf de lichtste kleuren nog te donker voor mij. De foundation is inderdaad erg licht van textuur en je voelt hem ook niet op de huid zitten.


Een enorm dekkend effect geeft deze foundation niet, maar deze is ideaal voor de lente/zomer, wanneer je slechts een licht laagje op je huid wilt of net een naturelle look wil dragen. Qua gebruik lijkt deze net op een bb cream. Hij verstopt de lichte roodheden en oneffenheden ook weg, maar zware acné en roodheden zal deze echter niet verbergen. Hij heeft voor mij een lichte tot medium dekking. Ik ben best tevreden over deze foundation, hij is ideaal op dagen wanneer ik niet veel make-up wil dragen en deze brengt perfect aan met een vochtige beautyblender!

zonder make-up

met foudation

Deze foundation is €6,99 en is hier verkrijgbaar. 

Ook kocht ik een foundation in een stick vorm. Deze heet de All about that base foundation stick. Ook deze heeft Vitamine C en E in de formule en ook deze heeft de kleur Ivory, de lichtste tint. 


Ook deze heeft een matte finish, maar ik merk met mijn droge huid dat deze stick formules, toch beter werken op mijn huid. Ik blend deze met een vochtige beautyblender in, en deze werken prima. Ook het resultaat ziet er goed uit zonder droge plekjes of oneffenheden op mijn huid. Ik draag wel een hydraterende crème en primer onder de foundation. Natuurlijk werkt dit voor iedereen anders en moet je zelf wat uitzoeken wat het beste bij je past.

Op het eerste zicht dacht ik opnieuw dat de kleur te donker zou zijn voor mijn huid maar niks is minder waar. Bij het uitblenden op mijn huid bleek deze de perfecte kleur te zijn. En ik heb al een heel erg bleke huid, dus daar was ik natuurlijk enorm blij mee!


Met een handig draaisysteem onderaan de verpakking kan je het product makkelijk in- en uitdraaien. Heel erg handig als je deze meeneemt onderweg en qua hygiëne.


Ondanks dat de foundation een matte finish heeft, heeft deze toch wel een zachte en creamy textuur wanneer ik hem aanbreng. Doordat hij creamy is kan je deze perfect met een vochtige beautyblender uitblenden.


Het product zou een enorm dekkend resultaat hebben, maar dit klopt niet helemaal. Hij heeft een medium dekking die lichte roodheden verbergt, maar verder ook niet meer. Ik had enkele grote puistjes en die heeft hij niet helemaal verborgen. De ergste roodheden kwamen ook nog eens erdoor dus enorm dekkend is deze niet. Ook had ik hier en daar wat droge plekjes die van dichtbij toch ook wel opvielen, maar ik heb nu éénmaal een droge huid wat normaal is.

zonder make-up

met foundation

close-up met foundation

Als je geen droge huid hebt is deze perfect, je kan deze natuurlijk wel gebruiken maar dan is het  aan te raden je huid vooraf goed te hydrateren met een moisturizer en te kiezen voor een hydraterende primer. De foundation stick kost €7,99 en is hier verkrijgbaar.

Verder kocht ik ook een translucent powder met de naam Ready Set! Go, een poeder voor alle huidskleuren aangezien deze een transparante finish heeft.


De verpakking ziet er opnieuw simpel en schattig uit. Het merk Lottie London is trouwens volledig dierproefvrij en vegan voor de liefhebbers, een heel fijn weetje!


Het potje waar het product inkomt heeft een draaidop en een verdeler met gaatjes zodat niet alle poeder in één keer alle kanten opvliegt. Het jammere van het product is wel dat slechts de helft van de verpakking maar gevuld is. Voor de prijs mochten ze op zijn minst wel het hele potje hebben gevuld.


Het product zelf ziet er uit als een normaal wit poeder, niet veel speciaals.


De textuur is erg zacht en blend mooi in de huid. Het matteert de huid mooi en is ideaal om delen van de huid, zoals de huid onder je ogen, op te lichten. Hieronder op de foto's kan je het resultaat zien. De poeder trekt niet in de lijntjes en laat je huid er mooi fris uitzien.

zonder make-up

poeder aangebracht als under-eye brightener

poeder aangebracht als under-eye brightener

Een potje van 15g kost €5,99, wat voor een budgetmerk wel wat goedkoper had gemogen. Zeker voor hetgeen je maar krijgt. Verder is het een geweldig goed en werkend poeder! Het is zeker en vast geen miskoop. Deze kan je hier vinden.


Het laatste product wat ik bestelde is deze Slay All Day matte liquid lipstick in de kleur #TBT. De verpakking ziet er leuk uit met kleinne sterretjes, iets heel anders dan de saaie zwarte verpakking. De tube heeft dezelfde kleur als het product in de tube wat fijn is als je snel de goede kleur wilt terugvinden.


De applicator is erg fijn aangezien deze erg fijn is en op een puntje uitloopt, zo kan je beter in de lijntjes en hoekjes werken. Het enige nadeel aan de verpakking is de stopper binnenin. Deze zorgt ervoor dat het product wordt afgestreken en er zo niet teveel product ineens naar buiten komt. Nu het nadeel eraan is, is dat deze teveel product eraf houdt en er telkens maar een klein beetje product aan de applicator hangt, waardoor je hem enkele keren terug in de tube moet steken om product op te nemen, wat erg irritant is als je niet veel tijd hebt.


De textuur is fluweelzacht en heeft een ietwat mousse-achtige textuur. Hij verdeeld mooi op de lippen en is mooi gepigmenteerd. Voor een matte lipstick voelt deze helemaal niet droog aan en ook droogt deze de lippen niet uit. Wel zorg je er best vooraf voor dat je je lippen even hebt gescrubd, want hij accentueert wel droge plekjes, velletjes en oneffenheden.

Op de site van Kruidvat staat dat deze niet vlekt,  maar hij geeft wel degelijk af. Iets eten of drinken en de kleur slijt ook af. Ook stond ik in de winkel en stak ik snel even mijn ticket in mijn mond om even iets snel te nemen en de lipstick was helemaal op het ticket afgegaan en ik had deze zeker al een uur op, dus dat is niet zo fijn. Verder is dit een fijn lipproduct om eens te proberen qua budgetmake-up.



De lipstick kost €5,99 en kan je hier verkrijgen. Er zijn nog meerdere kleurtjes ook verkrijgbaar als je deze niet zo leuk zou vinden.

Zo zien alle productjes er trouwens uit in een volledige look. Een heel erg leuke budgetproof make-up look! Ik ben tevreden met deze productjes en ga zeker en vast alle producten gebruiken!



Ik kan jullie alvast ook al vertellen dat ik al een nieuwe bestelling heb gedaan met Lottie London producten om deze verder uit te proberen dus jullie kunnen later nog een nieuw artikel verwachten waarin ik deze laat zien en uittest!

Wat vinden jullie?

xx Kimberley


Reacties

Populaire posts van deze blog

Empties/Opgemaakt April 2020

Hema - B.A.E. collectie shoplog + Review

Wet 'n Wild - Coloricon Eyeshadow Palettes (nieuwe formule)