Recept: Couscous met kip en groenten - 4 personen

Dit gerecht is er eentje die ik heb overgenomen van mijn schoonvader die een paar jaar terug is overleden. Hij maakte dit als de beste en ter ere van hem wil ik dit gerecht dan ook met jullie delen. Smakelijk en veel kookplezier!


Ingrediënten (4personen):

- 3/4 kipfilets
- 2 uien
- Verse koriander
- 4 takken platte peterselie
- 6 tomaten
- 2 wortels
- 1/2 flespompoen
- 1 courgette
- 1 blik kikkererwten
- Kurkuma (1 eetlepel)
- Safraandraadjes (heel miniem)
- Kaneel (1 eetlepel)
- 1 knorr bouillonketeltje kip
- 1 knorr bouillon finesse groenten (voor de couscous)
- 300 gr couscous
- Vloeibare margarine
- 1/2 water


Bereiding:

1. Pel en snipper de uien. Hak de koriander + peterselie. Tomaten in 4 delen, schraap de wortels en snijdt deze in stukken van 3 cm.

2. Pompoen in stukjes snijden, alsook de courgette. Spoel de kikkererwten in koud water en laat deze uitlekken in een vergiet.

3. Snijdt de kip in reepjes en braad deze aan alle kanten in hete margarine. Voeg de ui, kurkuma, koriander, peterselie, saffraan en kaneel bij de kip wanneer deze goed gebakken is. Laat alles 3 minuten op smaak komen.

4. Voeg daarna de tomaten toe, het bouillonketelje kip, 2dl water en de stukken wortel en pompoen. Laat met het deksel op de pot 15 min garen.

5. Stukken courgette en kikkererwten erbij voegen. Laat opnieuw 15 min garen.

6. 1/2 liter water koken en los het groenten bouillonblokje erin oplossen. Doe 300 gr couscous in een kom en giet het water met bouillonblokje erin opgelost over de couscous. Laat alles rustig zwellen tot al het vocht is opgenomen. Roer daarna de couscous los met een vork en roer er 1 eetlepel vloeibare margarine erdoorheen.

Smakelijk eten!

xx Kimberley

Reacties

Populaire posts van deze blog

Empties/Opgemaakt April 2020

Hema - B.A.E. collectie shoplog + Review

Wet 'n Wild - Coloricon Eyeshadow Palettes (nieuwe formule)