Catrice - 12h Matt Mousse Makeup

Ik heb nog nooit echt een mousse foundation gebruikt, maar ik moet wel zeggen dat ik er heel erg nieuwsgierig naar was. Ik zag deze 12h matt mousse makeup van Catrice bij de nieuwe producten liggen in de schappen en besloot om het toch maar eens te proberen. Ik heb de laatste tijd deze soort foundations niet echt meer gezien op blogs. Vroeger waren deze heel erg populair, maar ik denk dat die hype stilaan verdwenen is. 


Je ziet dat het product in een glazen potje zit. Hier ben ik echter niet zo een fan van qua hygiëne, omdat je er ten slotte telkens met je vinger in moet, maar ik denk dat het wat lastiger is om een mousse foundation in een tube uit te brengen. Het glazen potje oogt echter wel mooi.


Wanneer ik het aanbreng voelt het heel erg 'siliconen-achtig' aan. Voor de meiden die hier niet van houden, koop je deze best niet. Er zitten erg veel siliconen in!


De reden waarom ik nog niet eerder zo een mousse gebruikte is omdat het er wat raar uitzag. Ik dacht dat het de droge plekjes op mijn huid goed zichtbaar zou maken. Ik kocht de kleur 010 Soft Ivory (de lichtste kleur). Wanneer ik het potje opendeed dacht ik "Nee, die is te donker", maar toen ik hem op de huid swatchte was deze een stuk lichter. Hou daar dus rekening mee en swatch deze zeker in de winkel voor je hem koopt!

Wanneer ik het product aanbracht kon je duidelijk zien dat hij een heel erg mat effect heeft. Het product is heel erg dekkend. Let wel op dat je er niet te veel van aanbrengt want anders ziet het er echt onnatuurlijk uit. Wat wel een nadeel is aan deze matte foundation is dat hij die frisse en natuurlijke glow op je huid verwijderd. Hij doet een beetje té goed zijn werk.


Zoek je dus een product met siliconen, die erg dekkend is en super matterend? Dan is dit iets voor jou. Mijn mening is hierover een beetje verdeeld. Hij doet wel zijn werk, maar net iets té goed!

Dit product kost €4,99 en is in 4 tinten verkrijgbaar. Ik kocht de kleur 010 Soft Ivory, dit is de lichtste kleur. Je kan deze foundation halen bij Kruidvat in België en bij Kruidvat en Trekpleister in Nederland.

xx Kimberley

Reacties

Populaire posts van deze blog

Empties/Opgemaakt April 2020

Hema - B.A.E. collectie shoplog + Review

Wet 'n Wild - Coloricon Eyeshadow Palettes (nieuwe formule)