Hoe depot ik mijn MAC oogschaduw?

Ik heb al een paar maanden een aantal MAC oogschaduwdoosjes in mijn make-up lade liggen die ik van iemand had gekocht. Ik had nog een MAC palette liggen met nog een paar vrije vakjes die ik met deze doosjes kon opvullen. Om ze in de palette te krijgen moest ik ze natuurlijk uit de doosjes halen (dit heet "depotting"). Ik vond het een goede gelegenheid om er een blogpost over te maken.


Voordat je begint heb je een aantal dingen nodig. Als eerste een brandende kaars. Let erop dat je een veilige omgeving hebt en dat er geen producten staan die ontvlambaar zijn! Als je gedaan hebt let er ook op dat je de kaars niet alleen achterlaat zodat je geen ongelukken voor hebt! Ik heb een stenen plaat gebruikt die stabiel is en waarop je gerust warme dingen op kan neerleggen. Gebruik geen papier of karton want wanneer je depot wordt het metalen schijfje waar de oogschaduw inzit warm!
Wat je nog nodig zult hebben is een pincet en natuurlijk ook de oogschaduw die je wilt gaan depotten.


Nadat je alles hebt klaargelegd, kan je beginnen met het eerste deel. Een MAC oogschaduwdoosje bestaat uit 2 delen. Het doosje zelf en het deeltje waar de oogschaduw in zit. De bedoeling is dat we het deeltje waar de oogschaduw zit eruit halen. Zo krijgen we straks de oogschaduw er beter uit.


Om het bovenste deel uit het doosje te krijgen gebruik je het best een pincet. Je ziet dat er een gleufje tussen de twee delen zit. Wrik dit open met het pincet. Het kan wel zijn dat je even bezig bent want het zit stevig vast.


Nadat je het bovenste deel hebt losgekregen leg je dit even opzij. Wanneer ik mijn oogschaduw depot, hou ik ook graag het stickertje met de naam van de oogschaduw. Je krijgt dit stickertje eraf door het doosje een paar seconden boven de vlam van de kaars te houden. Let erop dat je dit niet te lang doet, anders verbrand het stickertje.




Wanneer je het stickertje af het doosje hebt gekregen, leg je dit ook even opzij. Wat we dan willen doen is de oogschaduw uit het plastic halen. Omdat deze in de plastic is gelijmd en stevig vastzit, halen we ook dit los door het te verwarmen. Hou het plastic met een pincet vast (let op dat je je niet verbrand) en hou deze een 10-tal seconden boven de vlam totdat je een beetje van een gaatje krijgt (zie foto's hieronder).



Wanneer een gaatje in de plastic hebt gebrand wacht je best eventjes om het aan te raken want het is heel erg warm. Als het is afgekoeld druk je met het pincet de oogschaduw er voorzichtig uit.
Je zal de oogschaduw wat moeten helpen en het eruit trekken, want er hangt nog wat lijm aan.



Zoals je kan zien hangt er aan de achterkant van de oogschaduw nog lijm. Je kan het ofwel eraf halen met wat alcohol maar ik maak liever gebruik van de lijm en plak het stickertje die eerder van het doosje haalde erop.


Wanneer je klaar bent, kan je de oogschaduw in je palette steken en heb je wat meer plaats in je stash!


Hopelijk zijn jullie hier iets mee! Veel succes met proberen :)
Hebben jullie zelf een andere techniek, laat maar achter bij de comments. Ik leer ook graag bij.

xx Kimberley

Reacties

Populaire posts van deze blog

Empties/Opgemaakt April 2020

Hema - B.A.E. collectie shoplog + Review

Wet 'n Wild - Coloricon Eyeshadow Palettes (nieuwe formule)